مبارزه دشمنان با مردم و نظام اسلامی
مبارزه ی دشمنان با نظام اسلامی و مردم ایران جلوه ای از رویارویی حق و باطل است که ریشه در تاریخ و سابقه ای به طول حیات بشر دارد. پیوسته زورمداران و فتنه جویان دنیاپرست انبیاء و پیروان آنها را که به هیچ قیمتی زیربار
پرسشی از محضر علامه مصباح یزدی
پرسش:
دورنمایی از چگونگی مبارزه دشمنان با نظام اسلامی و مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ترسیم نمایید.پاسخ:
مبارزه ی دشمنان با نظام اسلامی و مردم ایران جلوه ای از رویارویی حق و باطل است که ریشه در تاریخ و سابقه ای به طول حیات بشر دارد. پیوسته زورمداران و فتنه جویان دنیاپرست انبیاء و پیروان آنها را که به هیچ قیمتی زیربار ستمگران و زورگویان نمی رفته اند، دشمنان خویش می دانسته اند و با تغییر و پیشرفت زندگی بشر فعالیّت و دشمنی خود را به شکل علمی تر و پیشرفته تری ادامه داده اند.بعد از جنگ جهانی دوم و خارج شدن کلیسا یعنی مظهر قدرت دین در اروپا از صحنه، زورمداران و سلطه جویان عالم جهان را بین خود به دو قطب سرمایه داری غرب و مارکسیستی شرق تقسیم نمودند و با تحمیل قدرت خود و سرکوب دیگران مجال ظهور قدرت دیگری را نمی دادند. تا اینکه در سه دهه اخیر در راستای همان سیر تاریخی با نهضت و حرکت شگفتی سازی در خاورمیانه و ایران مواجه شدند که این بار نیز دینداران و مؤمنان حقیقی و تسلیم ناپذیر در برابر آنها ایستاده بودند و علیرغم سرکوب ها و فشارها بالاخره نهضت اسلامی ایران در پرتو هدایت بزرگمردی از پیروان انبیاء و با کمک تعالیم دین اسلام و یاری مردم مسلمان بدون استفاده از روشهایی شبیه به کودتا و یا برخوردهای نظامی تند و خشن توانست حکومت دست نشانده غرب را به زانو درآورد و با تشکیل حکومت اسلامی قدرتی بدون اتکاء به غرب و شرق در این منطقه پدید آورد.
طبیعی بود که دشمنان با تجربه هایی که در طول تاریخ در مبارزه با دینداران داشتند به انواع فعالیت ها و توطئه ها دست یازند. به علاوه آنچه که به طور خاص به آنان کمک می کرد آشنایی بود که در مدت سالیان تسلط و استعمار خود در این منطقه، از قومیّت ها و ویژگی های اجتماعی این سرزمین داشتند و شناسایی و مطالعه ای که روی جریانها و چهره های فعّال در تحولات اجتماعی و سیاسی انجام داده بودند و اطلاعی که از ساختار قدرت و گروهها و اشخاص طالب قدرت و حکومت بدست آورده بودند که با به کارگیری تمام این عوامل به طرّاحی دسیسه های خود پرداختند.
با تحریک و دامن زدن به اختلافات قومی و به کارگیری گروهکهای معاند و قدرت طلب و تجهیز آنان، کشمکش و جنگ داخلی به راه انداختند و تجزیه ایران را دنبال کردند با نفوذ و جای دادن افراد در دستگاههای حکومتی و مدیریتی سعی در انحراف مسیر انقلاب نمودند و از سویی به ترور و کشتن چهره های اصلی انقلاب دست زدند. همزمان به تبلیغات منفی جهانی و فشارهای بین المللی و تحریم و محاصره اقتصادی اقدام کردند که شاید سختی معیشت و فشار زندگی مردم را مأیوس نماید و به این تصور که نهال تازه نهضت را بخشکانند جنگ تحمیلی و نابرابر هشت ساله را به راه انداختند.
با وجود تمامی این توطئه ها، از آنجا که ملت مسلمان ایران در پرتو اعتقاد و ایمان و چنگ زدن به ریسمان الهی و پیروی از رهنمودهای رهبر بزرگ خود (رحمه الله)، مشمول عنایات و امدادهای حق بود این حرکات با تمام خسارات و صدمه های انسانی، طبق وعده های الهی نتیجه ای معکوس داشت و سبب تصفیه و خالص شدن جریان اصیل انقلاب و پیدا شدن خصلت خودباوری و اتکاء به نفس در میان مردم گشت و به وحدت و عزت و استقلال و بارور شدن فرهنگ دینی و جلوه گر شدن ارزشهای ایثار و شهادت انجامید که بدون این وقائع و از طریق عادی ممکن نبود و یا سالیان درازی را طلب می کرد.
فهم و قدرت دشمنان نارساتر از آن است که تا این ملت در افق والا و قله رفیع ایمان قرار دارند، بتواند از دسیسه و تلاش خود نتیجه ای بگیرد.
آنها به این ضعف خود پی بردند و به مطالعه و شناسایی عامل اصلی حمایت مردم از حکومت اسلامی و انگیزه تحمل این سختیها و گرفتاریها پرداختند و دریافتند که این حمایت عمومی ریشه در اعتقاد و دین آنها دارد. مردمی که تابع مکتب اهل بیت (علیهم السلام) هستند و الگوی خودشان را از ائمه اطهار و از سیدالشهداء (علیهم السلام) گرفته اند برای تحقق آرمانهای اسلامی از جان و مالشان و همه عزیزانشان می گذرند و تا این اعتقاد هست که باید دین حاکم باشد و سر رشته حکومت در دست دین شناسان و دین مداران باشد که در رأس آنان ولی فقیه قرار دارد، امکانی برای سرنگون کردن حکومت اسلامی نخواهد بود. در نتیجه زنجیره ی توطئه ها و فعالیت های آنان اعتقادات و فرهنگ دینی مردم را نشانه گرفت و از آنجا که نسل انقلاب رو به میان سالی و پیری نهاده است و آینده از آنِ جوانان است و اکثریت جامعه ما را قشر عظیم جوانان تشکیل می دهند هدف این تهاجم به طور عمده همین جوانان هستند یعنی کسانی که به خاطر فاصله ی زمانی کینه ها و توطئه های دشمن در نظرشان محدود و یا کم رنگ است و نه از رژیم طاغوت و جنایات و ستم های آن اطلاع درستی دارند و نه از فداکاریهای مردم مبارز در پیش از انقلاب و بعد از آن و تنها خواسته های خودشان را دارند خواسته هایی که گاهی محور آنها را مادیات و هوسها تشکیل می دهد. و از سویی، دسیسه ها و توطئه های دشمن را در نظرشان توهم وانمود می کنند غفلت از این حقایق راه را برای دشمن هموار کرده و تهاجم آنان را به یک شبیخون مبدّل کرده است.
شکل اجرای این توطئه یک برنامه دراز مدت فرهنگی است و آنها سعی می کنند با محاسبات و تجارب زیادی که دارند، از راههای گوناگون به داخل کشور نفوذ کنند و مرکزی جهت نشر افکار و ایده های خود فراهم نمایند و طبعاً نشر این افکار به وسیله ی یک گروه روشنفکر میسّر خواهد بود لذا سعی دارند پایگاهی را در میان مراکز فرهنگی و دانشگاهی به وجود آورند و توسط عناصر دست نشانده و فریب خورده و با وسایط مرموز خود افراد ناآگاه و ضعیف الایمان را بفریبند و آنها را به سمت اهداف خود سوق دهند و شکوک و شبهاتی را که موجب سستی عقیده و بی تفاوتی نسبت به دین و حکومت دینی و کسانی که به نام دین حکومت می کنند می شود در جامعه ترویج و پخش نمایند تا زمینه را برای خواسته ها و اهداف آنان فراهم سازد.
منبع مقاله :
مصباح یزدی، محمد تقی؛ (1391)، پاسخ استاد به جوانان پرسشگر، قم: انتشارات مؤسسه ی آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سرّه)، چاپ اول
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}